Brillen | Type glazen

N

Maatwerk

N

Scherp

N

Kwaliteit

Scherp zicht en ontspannen kijken

In welke situaties wil je graag scherp zien? Is het tijdens je werk, hobby, buiten, binnen, achter de computer, in de auto?

Elk oog is qua vorm uniek. Hoe scherper je zicht, hoe beter! Dat kan bij Marree Opticien in Assen. Je begint met een goede oogmeting.  Daarna krijg je een persoonlijk advies over het montuur/ de zonnebril. Je ziet het verschil tussen standaard glazen en de voor jouw ogen precies op maat gemaakte glazen. Tot slot kies jij de (zonne)bril, die het beste bij jou past.

Eigenaar Martin met de ogen van Fiona. Hij zit met een mondkap achter de computer van de Vision-R. Zij zit in de oogmeetstoel met de phoropter voor haar gezicht. Tussen beide personen hangt een spatscherm.

Daag je ogen uit

Merk je een verandering in je scherpte? Wil je weten hoe goed je ogen kijken? Neem dan plaats in onze oogmeetstoel. Na een snelle voormeting begint de uitgebreide oogmeting*.

Zie direct het verschil aan het einde van de oogmeting.

*een precieze oogmeting is onderdeel van onze service bij aankoop van een (zonne)bril en/of contactlenzen. Voor een losse consult vragen wij een vergoeding van 30,- voor.

Blauwe foto met man voor Vision-R phoropter tijdens een AVA oogmeting

Hoe meten wij jou ogen precies op?

Het nieuwste oogmeetapparatuur Vison-R van Essilor is geplaatst in beide winkels. Onze opticiens besturen deze van achter een computer. Het apparaat werkt op vloeistof, waardoor wij jouw ogen op de 100ste (0,01) precies meten. Met de nieuwe generatie AVA brillenglazen kijk jij nog scherper en veel natuurlijker!

Ervaar zelf onze zorgvuldige manier van oogmeten. Maak online een afspraak of stuur ons een bericht.

Man voor Visioffice meetzuil met een hologram afbeelding

Persoonlijk advies

Voor het scherp zien krijg je een persoonlijk advies welke type (zonne)brillenglazen het beste bij jouw situatie(s) passen. Tijdens de afspraak leggen wij jou de verschillende mogelijkheden voor. Je bekijkt de voor- en nadelen zijn. En samen komen we tot een prijs/kwaliteit verhouding, waar jij tevreden over bent.

Met de Visioffice meetzuil bepalen we op de millimeter nauwkeurig hoe jouw oogsterkte zo optimaal mogelijk in het glas wordt geslepen.

Onze brillenglasleverancier Essilor zorgt ervoor dat de vertekening in de zijkanten van het glas zo klein mogelijk gemaakt is.

Heb je prisma’s? Maak dan een afspraak bij onze optometrist, Marcel. Hij is opgeleid om prisma’s aan te meten. Lees meer over optometrie.

Evert selecteert op de slijpmachine van Marree Opticien de juiste slijp-optie's.

Precies op maat gemaakt

In onze werkplaats slijpen onze opticiens de (zonne)brillenglazen precies in de juiste vorm van het montuur.

Prijsindicatie (zonne)glazen

Enkelvoudig (zonne)brillenglas:

  • een goed standaard glas vanaf 99,-
  • het beste maatwerk glas vanaf 149,-
    Essilor Eyezen: je sterkte is op de 100ste (0,01) precies ingeslepen

Multifocaal (zonne)brillenglas:

  • een goed standaard glas vanaf 239,-
  •  het beste maatwerk glas vanaf 529,-
    Essilor Varilux X-serie: je sterkte is op de 100ste (0,01) precies ingeslepen

Speciale coatings:

  • Toeslag voor Prevencia is 22,50 per glas. (beschermt extra tegen het schadelijk blauw licht van beeldschermen)
  • Toeslag voor Transistions vanaf 55,- per glas. (meekleurende glazen in diverse kleuren)

Wil je weten welk type brillenglas het beste bij jouw situatie(s) passen? Maak online een afspraak of stuur een bericht.

Kan je niet vinden waar je naar zoekt? Stuur ons een bericht via ons contactformulier.