marree-opticiens-eyezen-hfd01
marree-opticiens-eyezen-hfd02
marree-opticiens-eyezen-hfd03
marree-opticiens-eyezen-hfd04

Ontspannen Digitaal Kijken OOK zonder sterkte

De digitale wereld is helemaal verweven in ons dagelijks leven. Bij Marree Opticien in Assen krijgt u uitgebreid advies hoe u zo ontspannen mogelijk kunt kijken naar een beeldscherm, tablet en/of smartphone. Kinderen, jongeren en volwassenen die vaak gebruik maken van digitale apparaten kunnen hier baat bij hebben.

De meeste mensen zijn al vertrouwd met het gebruik van een zonnebril om hun ogen te beschermen tegen ultraviolet licht. Het bewustzijn van het beschermen van de ogen tegen het schadelijke blauwviolet licht dat uit een beeldscherm straalt begint op te komen.

U kunt een avond filter (geel/oranje kleurfilter) activeren op uw scherm zodat het beeld “zachter” lijkt, echter de straling uit het scherm op uw netvlies blijft. Brillenglazen met een beschermende coating zorgen ervoor dat deze straling zoveel mogelijk gereflecteerd wordt.

Een kort overzicht van diverse mogelijkheden om uw ogen te beschermen tegen blauwviolet licht:


Zonder sterkte: een kant en klare bril met een beschermende coating

Ook al heeft u of uw kind geen sterkte nodig, de ogen kunnen met deze brillen goed beschermd worden. U kunt kiezen uit verschillende modellen, maten en kleuren. Deze kant en klare brillen zijn geschikt voor kinderen en volwassenen.

Zonder/ met sterkte: een speciaal ontwikkelde coating, genaamd Crizal Prevencia

Deze coating beschermt uw ogen tegen het schadelijke blauwviolette licht, echter het niet schadelijke blauwe licht dat belangrijk is voor de regulering van uw biologische klok wordt WEL doorgelaten. De felle schittering van een beeldscherm wordt getemperd, waardoor het beeld rustiger wordt. De Crizal Prevencia coating kunt u optioneel laten plaatsen op elk type brillenglas van onze glasleverancier Essilor. Dus óók op een standaard brillenglas zonder sterkte.

Met sterkte: brillenglazen die speciaal ontwikkeld zijn voor de digitale wereld

Eyezen brillenglazen bieden u ondersteuning bij het kijken op uw smartphone en/of tablet.
Digitime brillenglazen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op laptop en PC. Zij zijn zodanig geslepen dat deze glazen een groter zichtbereik hebben. Dit bereik kan variëren van 40 cm leesafstand tot uw beeldscherm of zelfs om het kantoor te kunnen overzien. Hierdoor ziet u het beeldscherm, papierwerk en de personen die bij uw bureau komen staan scherp. De Crizal Prevencia coating kunt u optioneel op beide type brillenglazen laten plaatsen.

Kom naar onze winkels, wij adviseren u graag over een ontspannen kijkcomfort passend bij uw digitale levensstijl.Top