N
Vakmanschap
N
Veiligheid & gezondheid
N
Samen

Hoe verder met een contactlenscontrole en optometrisch onderzoek?

door 23 apr 2020Nieuws

Contactlenscontrole en optometrisch onderzoek voor de corona-crisis

Bij deze diensten onderzoekt Marcel, optometrist bij Marree Opticien, de ogen van de klant. Hiervoor gebruikt hij apparaten, zoals een spleetlamp, een topograaf of een OCT-scanner. Alle handelingen met deze apparaten vinden plaats binnen een straal van 1,5 meter. Op de foto’s* zie je dat Marcel, onze optometrist, dichtbij de persoon zit of staat.

Contactlenscontrole met een topograaf

Optometrisch onderzoek met een OCT-scanner

Hoe nu verder in de 1,5 meter samenleving?

Voor het verlenen van een oogmeting hebben we de situatie opgelost met het ophangen van plexiglasplaten tussen de meetstoel en het bureau. De meting gebeurt via een computergestuurde oogmeetapparaat (phoroptor) op veilige afstand van de klant.

De apparaten voor een contactlenscontrole en optometrisch onderzoek werken anders. Helaas bleek het ophangen van flexibel plastic tussen klant en Marcel niet praktisch te zijn.

Een andere oplossing is persoonlijke bescherming voor onze contactlensspecialisten en optometrist.

Welke persoonlijke bescherming is geschikt?

Thuiszorg had een video online gezet, hoe ze zelf een mondmasker maakte van keukenpapier, ijzerdraad en postbode elastiek. Wij hebben er zelf één gemaakt. Bij het uitproberen gaf het ons geen veilig gevoel. Datzelfde gevoel geldt ook voor andere type zelfgemaakte mondmaskers.

De berichten over ladingen onveilige mondkapjes uit Azië wekte bij ons geen vertrouwen op.

De enige mondneusbescherming, die wij geschikt vinden voor onze medewerkers om te dragen, is de FFP2 ademhalingsmasker. Dit type mondkap wordt op de corona-afdelingen van de ziekenhuizen gebruikt.

De adequate persoonlijke beschermingsmiddelen zijn beschikbaar voor de contactberoepen.

Als er klachten zijn, biedt Marree Opticien in overleg een contactlenscontrole of optometrisch onderzoek aan. Stuur ons een bericht.

Spreekt ons standpunt jou aan? Dan waarderen wij het als je Marree Opticien aanbeveelt.

Via “Nieuws” en op social media houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

* de foto’s zijn voor de RIVM maatregelen gemaakt.

Precies op maat voor jou

Gezondheid en veiligheid staan voorop bij Marree Opticien. Vanwege de 1,5 meter maatregel kunnen er maximaal drie personen tegelijkertijd in onze winkels zijn. Daarom werken wij het liefst zoveel mogelijk op afspraak.

De afspraak is precies op maat voor jou.