Oogzorg

N

Veiligheid & gezondheid

N

Samen

N

Geen wachttijden

Zorg voor je oog

Komen oogaandoeningen voor in je familie? Het onderzoeken van de gezondheid van ogen valt onder eerstelijns oogzorg. Bij Marree Opticien aan de Gedempte Singel 48 in het centrum van Assen staat een OCT-scanner. Hiermee kan onze optometrist Marcel de structuren van je ogen zien.

Heb je klachten met je ogen? In overleg biedt Marree Opticien een oogscreening of optometrisch onderzoek met adequate persoonlijke bescherming aan. Klik hieronder op de oranje button “Stuur ons een bericht”.

Wil je meer weten over optometrische onderzoeken? stuur ons een bericht:

Veelvoorkomende oogaandoeningen zijn:

  • Glaucoom: er is een aantasting opgetreden van de oogzenuw dat leidt tot een vermindering van het gezichtsveld. Een risicofactor is een verhoogde oogdruk.
  • Netvliesafwijkingen bij diabetici: De suikerziekte kan o.a. problemen veroorzaken in de bloedvaten van de ogen. Er kunnen afwijkingen aanwezig zijn zonder dat er klachten zijn. Regelmatige controle van het oog is van belang voor een vroegtijdige doorverwijzing.
  • Macula degeneratie: Ook wel netvliesveroudering genoemd. Het scherpe zien wordt aangetast door schade aan de gele vlek (macula).

Onze optometrist Marcel is bevoegd om eerstelijns oogzorg te verlenen. Blijkt dat verdere medische behandeling nodig is, dan krijg je het advies om via de huisarts een doorverwijzing naar de oogarts aan te vragen.

Heb je klachten met je ogen? In overleg biedt Marree Opticien een optometrisch onderzoek met adequate persoonlijke bescherming aan. Klik op de oranje button “Stuur ons een bericht”.

Kan je niet vinden waar je naar zoekt? Stuur ons een bericht via ons contactformulier.