Oogzorg | kinderen

N

Veligheid & gezondheid

N

Samen

N

Toekomst

Samen zorgen voor de ogen van je kind

Schuift je kind steeds dichterbij de TV? Komt bijziendheid voor in de familie? Wat is het effect van ons digitale leven op de ontwikkeling van een kinderoog? Kan er wat aan gedaan worden bij kinderen?

Onze contactlensspecialisten Marcel en Lisette hebben zich verdiept in het myopie-management. Wil je meer hierover weten? Klik op onderstaand oranje button “Stuur ons een bericht”  en stel je vraag.

Wat is myopie?

Beter bekend als bijziendheid komt het meeste voor in de wereld. Personen kunnen voorwerpen die ver weg staan niet scherp zien, maar wel datgene dat dichtbij staat. Je krijgt dan een bril of contactlenzen met een min-sterkte. Vaak zie je dat als in een familie bijziendheid voorkomt, kinderen er aanleg voor hebben. Hoe kan je de aanleg vertragen of onder controle krijgen?

Andere zichtoplossing is een bril

Myopie-management

Het doel van het behandelplan is de groei van de myopie zo klein mogelijk te houden. Hiervoor heet onze contactlensleverancier Menicon het Bloom behandelplan ontwikkeld.

Het uitgangspunt is de harde Ortho-K contactlenzen die een kind ’s-nachts indoet. Deze contactlenzen zorgen voor een drukverschil, waardoor de voorkant van het oog een andere vorm aan neemt.  Overdag kan een kind zonder de lenzen in scherp zien. Door het dagelijks gebruik zie je op de lange termijn dat de groei van de myopie wordt afgeremd.

Bij myopie controle is vooral het monitoren van de voortgang erg belangrijk. Hiervoor gebruik je de Menicon Bloom ™ app. Op vastgestelde momenten krijg je een korte vragenlijst om te beantwoorden. Op deze manier kan onze optometrist Marcel of onze contactlensspecialiste Lisette de voortgang goed met jullie mee volgen

Zij zullen periodieke myopie controles uitvoeren bij het kind.

Wil je graag meer weten over myopie-management? stuur ons een bericht:

20-20-2 regel

Met het continu afwisselen van dichtbij en ver kijken, worden de oogspieren getraind. De regel gaat als volgt:

  • Na 20 minuten achter een beeldscherm/smartphone/tablet bezig zijn
  • Moeten de kinderogen 20 seconde lang in de verte kijken
  • Het is goed voor de (oog)spieren, als kinderen elke dag 2 uur buitenspelen.

Wil je meer weten over myopiemanagement? Klik op de oranje button “Stuur ons een bericht”  en stel je vraag.

Het alternatief voor bijziendheid is een kinderbril. 

Lees meer over onze kinderbrillen collectie.

Kan je niet vinden waar je naar zoekt? Stuur ons een bericht via ons contactformulier.