slider-marree-optiek-oct-scan-v2-1

Dankzij onze OCT-scan nu nóg betere oogzorg

Marree Opticien in Assen heeft de nieuwste oogscanner/netvliesscanner in de optiekzaak staan: de OCT-scan. We kunnen ons voorstellen dat het tot nu toe abracadabra is voor u, maar we leggen u graag uit hoe we u met dit apparaat nog beter van dienst kunnen zijn.

Wat is OCT?

OCT is de afkorting van Optical Coherence Tomography, een onderzoeksmethode die gebruik maakt van lichtgolven om al dan niet doorzichtige weefsels in beeld te brengen. Het is vergelijkbaar met echografie, alleen dan met licht in plaats van geluid. Via uw pupil schijnt een infrarode lichtbundel het oog in, de daar door verschillende weefsels op een andere manier wordt gereflecteerd en weer wordt opgevangen door het apparaat. Deze verwerkt deze gegevens vervolgens tot een zeer nauwkeurige dwarsdoorsnede van het netvlies, het voorsegment van het oog en het hoornvlies (cornea). Om u een indruk te geven: een OCT-scan kan structuren waarnemen die 1000 x kleiner zijn dan wat kan worden gezien met MRI- of CT-scans!

Waarvoor gebruiken we OCT?

Door uw oog op zo'n nauwkeurige manier in beeld te brengen, is het een ideaal instrument om eventuele afwijkingen op te sporen of voor te zijn!

Wat zijn de voordelen voor u?

Een OCT-scan maakt het mogelijk om op een weinig belastende manier de binnenkant van uw ogen in kaart te brengen.

Kom langs voor een screening!

Wij nodigen u graag uit voor het maken van een afspraak met onze optometristen. Kom bij ons langs om de gezondheid van uw ogen te testen.

Naar de winkel
oct-scan-marree-opticien2

Top